Lékárníci recepty nekontrolují

4. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vyhláška nevyhláška - v klidu zůstávají lékaři i lékárnici. Například z polikliniky v Revoluční ulici v Praze si pacienti odnášeli recepty bez označení a ani netušili, že by na receptu něco měli mít zatrženo...


Praha -

„Beru léky už několik let, vím, že na ně doplácím, nemusí mi to lékař připomínat,“ sdělil nám starší muž v lékárně vedle polikliniky, kde si byl léky vyzvednout.

„Někteří lékaři recepty označují, někteří ne,“ uvedla magistra Iva Kohoutková. „Jediné, čeho si všímáme, je zatrhnutí písmena P. I kdyby lék na takovém receptu byl plně nebo částečně hrazen pojišťovnou, pacient si ho musí zaplatit,“ uvedla.

Také v dalších lékárnách přiznali, že nekontrolují, zda je na receptu označen některý ze symbolů: I (lék plně hrazený pojišťovnou), C (lék částečně hradí pacient) nebo P (lék hradí pacient).

„Pokud recept obsahuje všechny náležitosti - tedy jméno, rodné číslo, zdravotní pojišťovnu a podpis lékaře, magistr lék vydá, i když na receptu není označeno, zda je lék plně nebo částečně hrazen,“ uvedl prezident České lékárnické komory Lubomír Chudoba.

Střední Čechy

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?