Lékařské odbory vyhlásily na čtvrtek stávku

16. 6. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékařské odbory vyhlásily na čtvrtek stávku. V některých nemocnicích bude omezen provoz na akutní. Rozhodli o tom předsedové místních organizací LOK-SČL. "Doporučujeme pacientům, aby v tento den omezili návštěvy," řekl Milan Kubek...


PRAHA - Lékařské odbory vyhlásily na čtvrtek stávku. V tento den bude v některých nemocnicích omezen provoz na akutní. Rozhodli o tom dnes předsedové místních organizací Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů (LOK-SČL). V této organizaci je 5500 ze 40 tisíc českých lékařů.

Příčinou stávky je nespokojenost lékařů s navrhovanou vládní reformou veřejných financí, která je podle předsedy LOK-SČL Milana Kubka je asociální.

„Pacienti nebudou stávkou poškozeni, náš protest není zaměřen proti nim,“ řekl Kubek. Ujistil, že nebude odmítnut žádný akutní pacient. „Doporučujeme pacientům, aby v tento den omezili návštěvy na akutní a pokud mohou, přišli na demonstraci na Staroměstské náměstí,“ řekl novinářům.

Stávka by se měla dotknout minimálně 80 nemocnic z 200 v republice, tedy těch kde působí LOK. Kubek ale doufá, že se k jejich akci přidají i další lékaři.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?