Lékařské odbory zítra zváží vyhlášení stávky

16. 6. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékařské odbory se chtějí zítra rozhodnout, zda začnou stávkovat. Předsedové místních organizací Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů z celé republiky zváží, zda přitvrdí a stávkovou pohotovost přemění ve stávku...


PRAHA - Lékařské odbory se chtějí zítra rozhodnout, zda začnou stávkovat. Předsedové místních organizací Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů z celé republiky zváží, zda přitvrdí a stávkovou pohotovost vyhlášenou 31. května přemění ve stávku. Oznámil to předseda LOK-SČL Milan Kubek.

„Je dost pravděpodobné, že se to stane. Nespokojenost lékařů s prací ministerstva zdravotnictví i s navrhovanou reformou veřejných financí je velká,“ prohlásil.

Případná stávka by podle Kubka mohla být symbolická, lékaři by si například na plášť dali stužku, mohla by však být i mnohem razantnější, pokud se domluví na omezení péče na akutní.

Kubek zdůraznil, že tíhu reformy nemohou na svých bedrech nést jako vždy pouze zaměstnanci pracující ve veřejných službách.

Potvrdil, že členové LOK-SČL se účastní manifestace 19. června. Pořádá ji Asociace samostatných odborů, průvod odborářů půjde Prahou z Letné na Staroměstské náměstí.

Kubek hodlá své kolegy na poradě předsedů informovat o vyjednávání s ministryní zdravotnictví Marií Součkovou z tohoto týdne. Ministryně podle Kubka přistoupila na žádost odborů, aby nechala znovu propočítat dopady rozpočtové reformy na zdravotnictví.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?