Letošní Cenu Makropulos za práci pro seniory dostaly Prachatice

2. 10. 2014 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Letošní Cenu Makropulos za práci pro seniory převzali na benefičním večeru pro občanské sdružení Život 90 v historické budově Národního divadla z rukou ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD) zástupci Města Prachatice.


Cena byla letos udělena posedmé, na slavnostní ceremoniál navázalo již tradičně benefiční představení opery Jakobín od Antonína Dvořáka.

„Ocenění získali Prachatičtí za mnohaleté a systematické zlepšování kvality života tamních seniorů, na němž spolupracují s nestátními organizacemi, školskými zařízeními i církvemi,“ sdělil ČTK ministr.

Ocenil zejména to, že se nejedná o izolované projekty zaměřené pouze na seniory. Do vytváření dobrých mezigeneračních vztahů a přátelské atmosféry jsou zapojeni i mladí lidé, dobrovolníci či žáci škol, a samozřejmě také sami senioři prostřednictvím nejrůznějších programů.

Resortní cena se uděluje každoročně v Mezinárodní den seniorů, ten připadá právě na dnešek. Cena Makropulos, inspirovaná divadelní hrou Karla Čapka Věc Makropulos, představuje poselství resortu, který se významně podílí na prodloužení lidského života. Vybrané projekty z oblasti zdravotně sociální péče mohou díky tomuto ocenění získat potřebnou publicitu, která pak v praxi pomáhá bořit mýty a stereotypy v přístupu ke stáří, shrnul ministr.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?