Liberecká nemocnice má nové vedení, ředitelem je Zdeněk Konrád

2. 3. 2011 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Liberecká krajská nemocnice má nové vedení. Předsedou představenstva a současně generálním ředitelem se stal neurolog Zdeněk Konrád.


ČTK o tom po dnešním zasedání představenstva informovala jeho nová místopředsedkyně Danka Kaššovicová. Předchozí vedení nemocnice v čele s Luďkem Nečesaným v únoru rezignovalo a na konci měsíce skončilo.

Kaššovicová současně zastává post ekonomické ředitelky nemocnice, technickou ředitelkou představenstvo jmenovalo Aniko Špičkovou. Obsazena zatím není pozice lékařského ředitele liberecké nemocnice. Do doby, než bude nový vybrán ve výběrovém řízení, bude funkci vykonávat pověřený lékař. Nové vedení nemocnice současně rozhodlo o zadání nezávislého auditu včetně forenzního.

Nečesaný stál v čele liberecké nemocnice od léta 2007. Přebíral ji v době, kdy byla ve ztrátě a dluhy vůči dodavatelům přesahovaly 200 milionů korun. Spolu s ním skončilo ve funkcích dalších šest členů představenstva. Jejich odchod byl vrcholením dlouhodobého politického tlaku, přestože to Nečesaný popíral.

Liberecká nemocnice je s téměř 1000 lůžky a 2050 zaměstnanci největší nemocnicí v Libereckém kraji. Slouží nejen jeho 430.000 obyvatelům, ale například traumatologie nebo neurochirurgie ošetřují pacienty z celé země. Zařízení je akciovou společností. Majoritním vlastníkem je Liberecký kraj, 17,53 procenta akcií drží město Liberec. Loňské hospodaření nemocnice skončilo ziskem 10,5 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?