Dobrý den,
příčin může být hned několik.
Mezi nejčastější příčinu patří špatné stravovací návyky - nedostatek vitamínů (A, B6, B12, vit. C, biotin,…), nedostatek stopových prvků (Zn, Fe, Mg,…). V tomto případě bych jako první změnila stravovací návyky - zdravá a pestrá strava. Dále existují spousty volně prodejných doplňků stravy - pro příklad uvádím Revihair od Skinexpert, Biosil, …
Nepíšete, kolik vám je let. Váš problém může souviset také s hormonální dysbalancí během menopauzy.
V lékárnách můžete opět zakoupit spousty přípravků proti vypadávání vlasů souvisejícím s menopauzou, ať už se jedná o šampony, či o různá séra - většinou na bázi fytohormonů. Vlasy mohou padat také po porodu.
Dalšími příčinami jsou např. nadměrný stres nebo také častá úprava vlasů ve smyslu žehlení/foukání.
Příčiny mohou být samozřejmě také kožní - např. psoriasa (lupenka) v oblasti pokožky hlavy, …. Vypadávání může souviset samozřejmě také s nějakou interní nemocí (např. hyperfunkce štít. žlázy, ….)

V první řadě bych zkusila odbourat stres (pokud nějaký máte), zaměřila bych se na zdravou a pestrou stravu, příp. bych zakoupila volně prodejné doplňky stravy či šampony/sera. Pokud během několika měsíců neuvidíte zlepšení (které 100% neuvidíte hned, ale nejdříve tak za 2-3 měsíce), pak bych zvážila návštěvu lékaře, který vás podrobně vyšetří, případně pošle k dalším odborníkům.