Majitel nemocnice podnikatelem roku

13. 2. 2009 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
První je vždy pacient, to je životní krédo sedmapadesátiletého Milana Canibala, majitele Karvinské hornické nemocnice, který se stal včera Podnikatelem roku 2008 Moravskoslezského kraje. Ve zdravotnictví Canibal pracuje od roku 1969, vlastní nemocnici pak začal provozovat 1. února 1996. "Pocházím z lékařské rodiny, takže můžu říct, že jsem vyrostl ve zdravotnictví," řekl...


Poslední funkcí, již zastával, než se pustil do podnikání, byl post technicko-hospodářského náměstka v nemocnici v Orlové. V ní skončil v průběhu roku 1995.

„Byl jsem tehdy odejit, a tak jsem si položil otázku Jak dál? Co umíš? A jestli jsem v životě něco uměl, tak trošku to zdravotnictví. Hledal jsem proto něco, kde bych se mohl uplatnit, a jedinou možností byla karvinská nemocnice,“ popsal podnikatel roku v kraji, jak se stal majitelem „špitálu“.

Zpočátku prý v podnikání překonával stejné těžkosti jako ostatní soukromníci. „Jednou z nejtěžších věcí bylo postavit tým lidí, kteří pochopí vaše myšlenkové pochody. To oni dělají tu dennodenní práci, já už jen ukazuju směr,“ naznačil, že titul patří hlavně jeho zaměstnancům.

Překážky při vedení nemocnice Canibal nevidí. „Udržet stávající trend. To je nejtěžší,“ přiznal a prozradil, že pro nejbližší dobu plánuje rozšíření operačních sálů. „Usilujeme o stavbu jedné komplexní jednotky, což je investice řádově osmdesát až sto miliónů,“ odhadl.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?