Masarykova nemocnice přijímá pacienty v novém areálu

4. 11. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
asarykova nemocnice v Ústí nad Labem od pondělí přijímá pacienty v novém areálu. Tři oddělení v jejím starém areálu jsou totiž zavřena. Pacienty neurologie, interny a gastroenterologie proto nemocnice přijímá v novém areálu na Bukově...


ÚSTÍ NAD LABEMM kam během víkendu přestěhovala lůžková oddělení z centra města.

„Stěhování skončí 13. prosince, kdy nové části nemocnice budou zkolaudovány,“ řekla mluvčí nemocnice Kamila Němcová. Nový pavilón Atrium na Bukově připravovali zdravotníci na příchod pacientů minulý týden.

Z Pasteurova areálu v centru města stěhovali lůžková oddělení neurologie, všeobecné interny a gastroenterologie. „Od dnešního dne jsou pacienti hospitalizováni v právě otevřeném pavilonu Atria,“ uvedl ředitel nemocnice Jiří Madar.

Od 6. listopadu začne pacientům v dostavěné nemocnici sloužit zcela nové oddělení kardiologie a koronární jednotka. Lidé se srdečním onemocněním tak již nebudou muset jezdit na vyšetření do Prahy. V novém oddělení pracuje 13 lékařů a 42 sester.

Telefonní čísla jednotlivých stanic a ambulantní čísla zůstávají stejná. Na plánovaná vyšetření by se podle ředitele pacienti měli informovat předem. Do nového areálu se postupně stěhují oddělení, která sídlila v nevyhovujících prostorách staré polikliniky.

Lepší vybavení, všechno v jednom místě a pohodlí, to jsou výhody moderního areálu, řekl Madar. Dostavba nemocnice, která začala v roce 1996, přišla zatím zhruba na jednu miliardu korun. Zkolaudována byla s ročním zpožděním na konci září.

S ohledem na vysoké náklady při vybavování některých oddělení nebudou realizovány plánované nákupy některých přístrojů například na očním oddělení, stomatochirurgii a ORL.

„Tato oddělení budou vybavována postupně podle finančních možností Masarykovy nemocnice v roce 2006,“ uzavřel Madar.

Ústecká Univerzita J. E. Purkyně chce společně s magistrátem přeměnit bývalý areál Masarykovy nemocnice na univerzitní městečko. V prostorách, které nyní nemocnice vyklízí, by akademická obec měla najít nejen posluchárny, laboratoře nebo knihovny, ale také koleje, jídelnu, společenský klub nebo studentský bar.

Právo, 4.11.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?