Město je ochotno převzít lounskou nemocnici za symbolický nájem

8. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnici s poliklinikou v Lounech, které hrozí kvůli dluhu přerušení dodávek tepla, je ochotno provozovat město. Ústecký kraj by měl v takovém případě převést nemocnici na právnickou osobu za symbolickou korunu ročně...


LITVÍNOV - Nemocnici s poliklinikou v Lounech, které hrozí kvůli dluhu přerušení dodávek tepla, je ochotno provozovat město.

Ústecký kraj, který spravuje lounské zdravotnické zařízení od začátku roku, by měl v takovém případě převést nemocnici na právnickou osobu se stoprocentní účastí města za symbolickou korunu ročně.

Krajským radním to na svém pondělním mimořádném zasedání navrhli lounští zastupitelé.

Město bude podle Kernera jednat s vedením nemocnice o poskytnutí jednorázové účelové finanční výpomoci.


Lounská nemocnice není jediná v kraji, která má výrazné dluhy. Celková zadluženost nemocnic spravovaných krajem přesahuje 1,2 miliardy korun.

„V současných podmínkách odmítáme sanovat pravidelnými příspěvky provoz nemocnice. Jednorázovou pomoc však od nás v minulosti už několikrát získala,“ řekl lounský starosta Jan Kerner.

Ústecký kraj zavedl v lounské nemocnici krizové řízení. Krajští radní odvolali 17. března jejího ředitele Zdeňka Stružku, nahradil ho bývalý šéf mostecké nemocnice Jiří Švec.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?