Městská nemocnice Ostrava otevřela dvě renovovaná oddělenív

27. 2. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Městská nemocnice Ostrava ve čtvrtek otevřela dvě zrekonstruovaná lůžková oddělení. Renovace ortopedie a urologie stála celkem 83,5 milionu korun, řekla ČTK mluvčí nemocnice Magda Otáhalová.


Oddělení ortopedie ve třetím nadzemním podlaží bude mít 60 lůžek, z nichž šest bude na jednotce intenzivní péče. „Nově máme uzavřenou jednotku se zvýšeným hygienickým režimem. Celé oddělení je bezbariérové, je zřízeno sociální zařízení pro vozíčkáře a oddělení je vybaveno madly jak na chodbách, tak na všech sociálních zařízeních,“ uvedla Otáhalová. Oddělení nabídne také čtyři nadstandardní jednolůžkové pokoje, kde bude pacientům k dispozici například i bezdrátové připojení nebo trezor.

„Počet zdravotníků zůstává stejný. Na všech třech lůžkových stanicích oddělení ortopedie bude pracovat 27 všeobecných sester, devět sanitářek a ošetřovatelek a 13 lékařů,“ řekla mluvčí.

Renovované oddělení urologie, které je v části druhého nadzemního podlaží, má k dispozici 21 lůžek. „V případě nutnosti jsme schopni další pacienty uložit na čtyři náhradní lůžka, která jsou k dispozici na oddělení. Nově máme dva nadstandardní pokoje, dříve byl jen jeden,“ sdělila Otáhalová. Také toto oddělení je kompletně bezbariérové. Rovněž na urologii zůstal zachován počet zdravotníků. O pacienty se bude starat deset všeobecných sester, dvě ošetřovatelky a dvě sanitářky a sedm lékařů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?