MfD: Vysokomýtskou nemocnici chce získat i její vedení

3. 1. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnici ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku chce provozovat její vedení. O provozování nemocnice, kterou chce kraj přimět ke zrušení akutních lůžek na čtyřech odděleních, se tak ucházejí již dva zájemci...


PARDUBICE - píše ve své pardubické příloze dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

O nemocnici, kterou má v dohledné době získat od státu město, projevil před časem zájem Vladimír Boštík, provozující ve Vysokém Mýtě mimo jiné sanitní službu. „Jde mi o zachování nemocnice a je mi jedno, kdo ji bude provozovat,“ řekl listu Boštík, který by chtěl nemocnici rozšířit.

Ředitelka nemocnice Ivana Urešová předpokládá, že město po vyřešení majetkoprávních vztahů vyzve vedení nemocnice k předložení podnikatelského záměru, nebo vypíše na provozovatele nemocnice výběrové řízení. “… Máme závazek k patnácti tisícům obyvatel, kteří se přepojistili od Všeobecné zdravotní pojišťovny. Ta s námi na porodnici a dětské oddělení neuzavřela smlouvu,“ uvedla pro MfD Urešová.

Kraj, který nezařadil vysokomýtskou nemocnici do sítě zařízení, v nichž chce zachovat akutní péči, podle ní nemá prostředky, jak ji ke zrušení akutních lůžek přinutit. „Nemáme dluhy a financujeme se sami,“ konstatovala ředitelka.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?