Mimořádné opatření o zákazu prodeje tvrdého alkoholu ve stáncích

13. 9. 2012 7:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Text mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví, kterým ve středu kvůli množícím se otravám metylalkoholem plošně zákázalo prodej tvrdého alkoholu ve stáncích.


Ministerstvo zdravotnictví jako správní úřad příslušný podle § 80 odst. 1 písm. g) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, k ochraně zdraví fyzických osob, bezprostředně ohrožených nebezpečnými a z nebezpečnosti podezřelými lihovinami, postupem podle § 95 zákona č. 258/2000 Sb. vyhlašuje toto mimořádné opatření:

Provozovatelům stánků, stánků s občerstvením, mobilních stánků a jiných mobilních a přechodných provozů se zakazuje rozlévání a prodej lihovin typu destilátů a tuzemáku s obsahem alkoholu nad 30 objemových procent alkoholu, a to až do odvolání tohoto mimořádného opatření.

Toto mimořádné opatření je závazné okamžikem vyhlášení v celoplošném televizním a rozhlasovém vysílání.

Mimořádné opatření bude odvoláno stejným postupem, tedy vyhlášením v celoplošném televizním a rozhlasovém vysílání.

Celý text mimořádného opatření bude vyvěšen na úřední desce ministerstva zdravotnictví a úředních deskách v sídlech krajských hygienických stanic. Obsah úředních desek bude zveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup.

Zdroj: Tiskový odbor úřadu vlády

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?