Ministerstvo obrany: Prošlé léky nevedeme

30. 5. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
6. polní nemocnice byla odeslána do mise v Afghánistánu s léčivy a zdravotnickým materiálem standardní kvality, v žádném případě nebyla překročena doba jejich použitelnosti či exspirace. Nákupy byly provedeny v souladu...


PRAHA - Ministr obrany Jaroslav Tvrdík se včera na tiskové konferenci ostře ohradil proti článku v našem listu, publikovaném ve středu 29. května pod titulkem Český MASH prý odjel s prošlými léky.

Milan Řepka, ředitel odboru vztahů s veřejností Ministerstva obrany ČR včera požádal náš list o tiskovou opravu. Úvahy v článku považuje za „nesprávné, zavádějící, spekulativní a neprofesionální. 6. polní nemocnice byla odeslána do mise v Afghánistánu s léčivy a zdravotnickým materiálem standardní kvality, v žádném případě nebyla překročena doba jejich použitelnosti či exspirace. Nákupy byly provedeny v souladu s platnými předpisy a součástí dodávek je v tomto případě i informace o době použitelnosti. Není tedy ani teoreticky možné, aby byla nakoupena léčiva či jiný zdravotnický materiál s prošlou dobou použitelnosti. Před odjezdem 6. polní nemocnice do mise byla léčiva a ostatní materiál prověřeny a uloženy k transportu odborným personálem 6. polní nemocnice, který garantuje kvalitu.“Přitom však je zajímavá ta skutečnost, že náš redaktor se nejprve dotazoval tiskového oddělení ministerstva obrany,zda by informaci o tom, že prý česká nemocnice odjela se zásobami prošlého zdravotnického materiálu a léků, mohlo našemu listu vyvrátit. Je velice podivné, že sdělení nejmenovaného zdroje naší redakce tiskové oddělení ministerstva obrany tedy rovnou nevyvrátilo, přestože jim bylo na autora článku poskytnuto kontaktní telefonní číslo. Je smutné, že ministerstvo obrany není prostřednictvím svého tiskového oddělení schopno okamžitě reagovat na dotazy reportérů, a poté je označuje za nesprávné, zavádějící, spekulativní a neprofesionální přístupy k danému tématu.

(zr), Haló noviny, 30.5.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?