Ministra zdravotnictví experti vítají

1. 7. 2010 8:48
přidejte názor
Autor: Redakce
Budoucího ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) odborníci oslovení ČTK chválí. Zdravotníci oceňují Hegera především jako špičkového manažera a znalce zdravotnictví a vyzdvihují jeho slušnost a korektnost.


„Zdravotnictví zná velmi dobře a je komunikativní, má všechny předpoklady pro to, aby resort řídil dobře,“ řekla k návrhu Hegera na funkci ministra zdravotnictví končící ministryně Dana Jurásková.

„Stáli jsme léta na opačné straně barikády, on za zaměstnavatele, já za odbory, ale vždy jednání byla slušná, korektní a věcná. Takže si myslím, že to není až tak nejhorší volba,“ řekl prezident České lékařské komory Milan Kubek.

Za dobrou volbu označil Hegera také prezident České lékárnické komory Stanislav Havlíček nebo předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel.

Požadavky na vyšší platy lékařů se s osobou Hegera nemění. Engel s ním chce jednat, stejně tak i prezident Svazu pacientů Luboš Olejár. „Zejména nám jde o to, aby vznikl centrální registr stížností a pacienti mohli mít svého ombudsmana,“ řekl.

Oslovení odborníci vidí riziko jen v tom, že Heger mediálně dosud moc nevystupoval a jeho názory nejsou úplně známé. Záleží podle nich tedy i na tom, jakými lidmi se na ministerstvu obklopí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?