Ministryně a odbory nechtějí smluvní platy, ředitelé ano

12. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitelé nemocnic by chtěli rozhodovat o výši platů zaměstnanců a hejtmani by jim to rádi umožnili, stejně jako zástupci US-DEU v koaliční skupině pro zdravotnictví. Právě oni navrhují, aby součástí řešení finanční krize resortu byla změna platového systému...


PRAHA - Ministryně Součková to odmítá, proti jsou i odbory. „Už dlouho se o tom mluví, ale já jsem vždy vystupovala proti tomu,“ řekla ministryně.

Místopředseda Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Milan Zaoral potvrdil, že mají od ministryně jednoznačný příslib, že zachová současný stav.

LOK: konečně šestnáct tříd a teď se má systém zase měnit?

Zcela nepřijatelná je změna z tarifních na smluvní platy také pro místopředsedkyni Lékařského odborového klubu Janu Vedralovou.

„Pro doktory by to dopadlo špatně. Nemocnice by řekly, nemáme na platy, a veškeré dluhy by hradily na úkor mzdových prostředků,“ uvedla.

Připomněla dlouholetý boj odborářů o šestnáctitřídní tabulku. Když se jí konečně dočkali, dozvídají se, že se možná zase bude systém měnit.

Šestnáctitřídní tabulka umožní lépe ohodnotit kvalifikovanou práci. Nemocnice musejí tarify vyplatit, i když mnohdy kvůli tomu omezují osobní příplatky. Lékaři a sestry však mají zajištěno nepodkročitelné minimum.

Zaměstnanci soukromých nemocnic a akciových společností, kde jsou smluvní platy, mají výrazně nižší příjmy než jejich kolegové ve státních nemocnicích.

„Můj názor je takový, že jsme vytvářeli šestnáctitřídní systém právě proto, abychom spravedlivě ocenili odvedenou práci. Přechodem na smluvní platy bychom mohli některé profese i třeba v rámci upřednostňování jiných poškodit,“ řekla Součková.

Ředitelé chtějí smluvní platy

Náměstek a mluvčí Fakultní Thomayerovy nemocnice Petr Mach řekl, že pokud by to bylo možné, přešli by na smluvní platy. „Jsem přesvědčen, že bychom smluvní platy udrželi přinejmenším na stejné výši,“ řekl.

Podle něj se zaměstnanci nemusejí obávat snižování platů, ve velkých nemocnicích jsou silné odbory, s nimiž vedení musí dojednat platy v kolektivní smlouvě.

DÁLE ČTĚTE:
Koalice navrhuje zrušit tarifní platy

„Změna by přinesla spravedlivější rozdělení platů, dnes je vše znivelizováno, dobrý, špatný, moc rozdílu v příjmu není,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík. Nemocnice by dostaly stejný balík peněz, ale spravedlivěji by ho rozdělily.

Zaoral upozornil, že nemocnice i jako obchodní společnosti jsou dál financovány z veřejných prostředků a nemají na rozdíl od jiných obchodních společností velké možnosti zisku. „Bude pro ně těžké si na sebe vydělat a platy půjdou dolů,“ řekl.

Vedralová podotkla, že kraje převádějí nemocnice na akciové společnosti, aby mohly změnit platový systém a ušetřit.

Chtějí, aby nemocnice byly ziskové, a tak podle Vedralové hrozí, že nemocnice zruší prodělečné obory, jako jsou léčebny dlouhodobě nemocných, interna, rehabilitace a patologie. „Zbaví se toho, co nebude vynášet - utrpí jen pacient,“ řekla.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?