Ministryně chce pomoci plánské nemocnici

26. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Pokusíme se vytvořit sloučené pracoviště s Fakultní nemocnicí Plzeň, aby služby byly zabezpečeny, byla posílena rychlá záchranná služba a zajištěna akutní péče," řekla včera ministryně...


Plzeň/Planá - Propojením krachující Nemocnice v Plané s Fakultní nemocnicí v Plzni chce řešit kritickou situaci zdravotnického zařízení nová ministryně zdravotnictví Marie Součková.

„Pokusíme se vytvořit sloučené pracoviště s Fakultní nemocnicí Plzeň, aby služby byly zabezpečeny, byla posílena rychlá záchranná služba a zajištěna akutní péče,“ řekla včera ministryně.

Možnost sloučení obou zdravotnických zařízení už fakultní nemocnice nastolila. Parlament ale tehdy neschválil zákonnou normu, která by to umožnila. O novém návrhu případného spojení bude ředitelka fakultní nemocnice Jaroslava Kunová hovořit v Praze s vedením ministerstva příští týden.

„Je nutné ještě vyřešit otázku srpna, kdy má být Planá uzavřena. Proto svolal na pondělí krajský zdravotní rada schůzku ředitelů nemocnic, kde budeme jednat o převzetí plánských pacientů,“ říká ředitelka.

„Kvituji, že se o problematiku Nemocnice Planá zajímá ministryně zdravotnictví, a jakoukoliv pomoc v této kritické situaci vítám,“ reagoval přednosta Okresního úřadu Tachov Jiří Wagner.

(čtk, pod, ši), Plzeňský deník, 26.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?