Ministryně se chce podívat na prodej Lázní Darkov

26. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministryně zdravotnictví Marie Součková se hodlá podívat na privatizaci Lázní Darkov, kterou v červnu, pouhý týden po parlamentních volbách, stačil ještě odsouhlasit kabinet Miloše Zemana. Zajímat ji bude způsob privatizace a osoby...


které za ní stojí. Zatím je podle ministryně péče tuzemským pacientům zajištěna v únosných objednacích dobách. Obává se však, že v případě privatizace se objednací doby pro Čechy prodlouží, sdělila ve čtvrtek novinářům. Lázně za 325 miliónů korun získala společnost Lázně Darkov, kterou vlastní jeden podnikatel z Těrlicka. Ve vedení jsou i současní manažeři lázní. Součková také oznámila, že pražská Nemocnice na Homolce nebude zprivatizována. Jak již Právo informovalo, Homolka se má spojit s Universitním centrem v Pittsburghu. Kvůli tomu měla být vytvořena společnost, do níž by stát tuto nemocnici majetkově vložil, což ale teď padlo.

Náměstci jen na jedné židli

Součková také sdělila, že její náměstek Michael Vít se rozhodl pracovat ve funkci hlavního hygienika republiky na plný úvazek a zrušil svůj vedlejší pracovní poměr, který měl jako ředitel Státního zdravotního ústavu. Na místo ředitele ústavu bude vypsán konkurs. Další náměstek Antonín Malina, který je zároveň ředitelem ústavu pro postgraduální vzdělávání zdravotníků, se dosud nerozhodl, které funkci dá přednost. „Čas má do konce července,“ uvedla ministryně. Ministerstvo zdravotnictví pomůže Fakultní nemocnici v Plzni nejen dotací na nákup lineárního urychlovače pro ozařování onkologicky nemocných pacientů, ale i se zajištěním léčby pro ty, které postihla havárie současného zařízení. Část peněz, potřebných na nákup nového přístroje, dostanou i nemocnice v Českých Budějovicích a pražská FN Bulovka.

Václav Pergl, Právo, 26.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?