Ministryně Součková nečekaně odvolala prvního náměstka Čevelu

16. 12. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministryně zdravotnictví Marie Součková včera odpoledne zcela nečekaně odvolala svého prvního náměstka Rostislava Čevelu (ČSSD). Přitom Čevelu si sama do týmu vybrala a patřil k jejím nejbližším spolupracovníkům...


PRAHA - „Mohu potvrdit, že v pondělí mě paní ministryně odvolala. Ještě ráno, ani v poledne jsem o tom neměl nejmenší tušení. Ministryně neudala důvod mého odvolání,“ řekl Právu odvolaný náměstek Čevela.

Sdělil, že týž den, tedy v pondělí, po vzájemné dohodě ukončil svůj pracovní poměr na ministerstvu zdravotnictví. „Co budu dělat dál, opravdu nevím. Vezmu si nyní čas na rozmyšlenou. Buď člověk může v takovéhle chvíli upadnout anebo se zvednout a jít dál. Poučit se z toho, co se stalo,“ řekl Čevela.

Uvedl, že ministryně mu poděkovala za odvedenou práci. „I já jí přeji hodně úspěchů, protože při reformě zdravotnictví to bude potřebovat,“ řekl Čevela.

Spor o středočeské pacienty

Důvod svého odvolání Čevela neuvedl. Před několika týdny však Čevela figuroval ve sporu středočeského hejtmana Petra Bendla a Součkové, který se týkal údajného pokynu, že pražské nemocnice nebudou od příštího roku přijímat akutní pacienty ze Středočeského kraje. Bendl si údajně tuto informaci potvrzoval u Čevely.

per, Právo, 16.12.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?