Místo lůžek byty?

9. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým majitelem rozestavěného areálu nemocnice na Bohdalci v Praze 10, který vlastnily České dráhy, se stala Česká typografie. Ta však s výstavbou zdravotnického zařízení nepočítá...


PRAHA -

„Nevhodné dispozice objektu, které měly pouze padesátiprocentní využitelnost ploch, nás vedly k demolici stavby, řekl týdeníku EURO zástupce České typografie Richard Vicher.

„Společnost chce pozemky využít pro novou víceúčelovou stavbu, dodal. Z informací, které má týdeník EURO k dispozici, vyplývá, že vedení České typografie projednávalo s radnici Prahy 10 plán postavit na parcelách přibližně 320 bytů ve čtyřech domech. Dva z nich by měly mít až patnáct pater. To se radním vzhledem k okolní zástavbě nelíbí.

„Jednání jsou ale teprve v počátcích, dodal zdroj týdeníku EURO.

České dráhy upustily od dokončení podnikové nemocnice na počátku devadesátých let. O rozestavěný objekt, který setrvával v nezměněném stavu téměř čtrnáct let, měla zájem radnice Prahy 10.

Hodlala jej využít pro zřízení léčebny dlouhodobě nemocných a z části chtěla vybudovat startovací byty. V roce 2001 proto požádala ministerstvo dopravy, ministerstvo financí a úřad vlády o převod nemovitosti na městskou část.

Fond národního majetku ale ke konci roku 2002 vyhlásil veřejnou soutěž na prodej pozemku a stavby, v níž zvítězila Česká typografie. Zdroje týdeníku EURO uvádějí, že za nemovitost zaplatila 27 milionů korun.

„Teprve po roce, vzhledem k průtahům na straně Českých drah s předáním majetku, naše společnost získala vlastnické právo a mohla zahájit developerskou činnost v areálu, podotkl Vicher

Euro

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?