Mladík, u něhož policie zabavila kyanid, skončil ve vazbě

29. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pětadvacetiletý muž z Kolína, u něhož policie našla kilogram nebezpečného kyanidu draselného, ve středu skončil ve vazbě. Podle odborníků by zabavené množství jedu mohlo otrávit několik tisíc lidí. Použitím...


VLAŠIM (Benešovsko)/KOLĺN - Pětadvacetiletý muž z Kolína, u něhož policie našla kilogram nebezpečného kyanidu draselného, ve středu skončil ve vazbě. V úterý byl obviněn z výroby a držení psychotropních látek a jedů. Hrozí mu až pětileté vězení, řekla policejní mluvčí Petra Čimová.

Na to, že má mladík v bytě neznámou látku, upozornili policii občané. Expertiza prokázala, že se jedná o nebezpečný kyanid draselný v krystalické formě, který se v Evropě nevyrábí. Policie dosud neví, kde mladík jed získal. Podle odborníků by ale zabavené množství mohlo otrávit několik tisíc lidí. Použitím jedu ale mladík podle mluvčí nevyhrožoval.

Podle neoficiálních informací byl zadržený muž údajně minulý týden propuštěn z psychiatrické léčebny. Prý byl závislý na drogách a v minulosti byl stíhán za krádeže. Policie to odmítla komentovat.

V krátké době je to ve středních Čechách už druhý případ, v němž hrál roli kyanid. V pátek policie zadržela v Pyšelích na Benešovsku třicetiletého muže. Údajně hrozil, že otráví kyanidem jídlo ve zdravotnických zařízeních, pokud nedostane 300 milionů korun. Byl obviněn z vydírání a hrozí mu až 12 let vězení.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?