Mladoboleslavská Škodovka snižuje nemocnost zaměstnanců

31. 1. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnost o čtyři procentní body nižší proti republikovému průměru registruje mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. "Péče o zdraví zaměstnanců patří...


MLADÁ BOLESLAV - k úkolům, kterým je ve firmě věnována klíčová pozornost. Ve Škoda Auto existuje pro všechny zaměstnance celá řada preventivních programů včetně nezbytného poradenství. Například mzdový systém společnosti je s péčí o zdraví propojen nejrůznějšími motivačními prvky,“ uvedl personální šéf a člen představenstva Škoda Auto Helmuth Schuster ve středu 30. ledna na mezinárodní konferenci Zdravý podnik a management zdraví v Mladé Boleslavi.

K významných opatření na podporu zdraví škodováků patří bezplatné očkování proti chřipce, které v minulosti absolvovala bezmála čtvrtina kmenového personálu. Do kardiovaskulárního programu je zapojeno přes 10 tisíc zaměstnanců. Pracovní lékařství v automobilce se podle personalistů firmy nezabývá jen vlivem práce na zdraví, ale věnuje se i celkové primární prevenci a podpoře zdraví, včetně odhalování rizik onkologických nemocí. „Škoda Auto získala v roce 2000 jako jeden z mála podniků v České republice ocenění Zdravý podnik především za primární prevenci a podporu zdraví svých zaměstnanců. Úzce spolupracuje s centrálním útvarem zdravotnických služeb koncernu Volkswagen, organizací European Network of Workplace Health Promotion či Státním zdravotním ústavem,“ upřesnil Schuster. Odborné konference se vedle odborníků ze špičkových zdravotnických institucí celé České republiky a novinářů zúčastnili vedoucí představitelé Škoda Auto a reprezentanti odborů v čele s předsedou OS KOVO Jaroslavem Povšíkem. Do diskuse se zapojil svým příspěvkem také šéf zdravotní politiky koncernu VW Bodo Marschall.

ČIA, 31.1.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?