Motolská onkologie získá nové vybavení dětského koutku

16. 11. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Od nového roku si malí pacienti onkologického oddělení FN Motol v Praze budou moci hrát v nově zařízeném dětském koutku. Finanční příspěvek 100 000 korun...


na jeho vybavení věnovala Wüstenrot - stavební spořitelna. ymbolický „stotisícový“ šek předala 15. listopadu jménem Wüstenrotu herečka Mahulena Bočanová primáři FN Motol Vratislavu Šmelhausovi.

Patronkou předání stotisícové finanční pomoci dětské onkologii se stala Mahulena Bočanová, která je čerstvou maminkou a na motolskou nemocnici nenechá dopustit. „Děti mám moc ráda a těší mne, že mohu alespoň trochu pomoci,“ říká Bočanová, maminka tříměsíční Mariny.

Na oddělení onkologie v pražské motolské nemocnici se průběžně léčí okolo 40 až 50 dětí ve věku několika týdnů až do 18 let a jejich pobyt v nemocnici se většinou pohybuje v řádu měsíců. Dětský koutek je místem, kde si děti hrají, poslouchají hudbu, ale i surfují po internetu a tráví většinu svého volného času.

Motolská klinika léčí všechny druhy zhoubných nádorů dětského a dorosteneckého věku s výjimkou leukémie, jejíž léčbou se zabývá samostatné pracoviště nemocnice. „Naše úspěšnost trvale vyléčených pacientů je okolo 70 %,“ říká primář Šmelhaus a dodává: „Cílené léčení zejména dětských pacientů pochopitelně klade velké nároky na pacienta, rodiče a další osoby. Je důležité vytvořit pro dítě bezkonfliktní domácí prostředí, důvěřovat lékařům a způsobu zvolené léčby.“

„Stavební spořitelna Wüstenrot se snaží pomáhat lidem k lepšímu bydlení. S podobnou myšlenkou, zpříjemnit a zlidštit dětem jejich pobyt v nemocnici, jsme se rozhodli věnovat motolskému dětskému onkologickému oddělení finanční pomoc na vybavení dětského koutku,“ vysvětlil Dr. Oskar Steiner, člen představenstva Wüstenrot-stavební spořitelny. Stavební spořitelna Wüstenrot se pomoci dětem věnuje již několik let. Například v roce 1999 věnovala finanční dar Integračnímu centru ZAHRADA, které díky finančnímu příspěvku nakoupilo invalidní vozíky a speciální hydraulický polohovací stůl. Vedle finančních darů Wüstenrot připravoval i výstavy dětských kreseb a prací.

Zdraví.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?