Muži se silným vztahem ke své matce vytvářejí častěji harmonický partnerský vztah

3. 7. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Studie amerických psychologů sledovala souvislost mezi kvalitou partnerského vztahu a vztahu muže ke své matce. Ukázalo se, že u mužů, kteří mají ke své matce blízký vztah, existuje větší pravděpodobnost harmonického partnerství...


se svou družkou či manželkou. Informuje o tom agentura Reuters.

Autorka výzkumu Sarah Robertsová, která uskutečnila studii jako studentka na Ferrerum College ve Virginii, prezentovala výsledky na výroční konferenci Americké psychologické společnosti v Atlantě. Spoluatorem studie je psycholžka Sharon Steinová.

Ačkoliv v oblasti vztahu rodič-dítě byla provedena řada studií, podle autorů byla otázka vlivu matky na syna poměrně opomíjena. V rámci studie zvané “Syn matky nebo muž ženy?“ vyplňovalo 33 párů zvláštní dotazníky. Formuláře, které byly určeny ženám, se dotazovaly na spokojenost vztahu se svým partnerem. U mužů měly dotazníky zjistit jejich vztah ke své matce.

Ukázalo se, že většina mužů, kteří uvedli, že jejich matky pro ně měly pochopení, žijí se ženami, jež je označují jako milující partnery. Podobný výsledek se ukázal u mužů, kteří cítí ke své matce silný vztah. Ženy těchto mužů totiž označují své muže nejen jako své partnery, ale také jako „nejlepší kamarády“.

ZDROJ:

Great Husband? Thank Your Mother-In-Law

(ivb), www.Zdravi.Euro.cz, 2.7. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?