Na nemocnici Planá je vydána exekuce

18. 9. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Právník Alliance Unichem exekuci potvrdil. "Než jsme k vymáhání přistoupili, kontaktovali jsme začátkem srpna odbor léčebně preventivní péče MZ, informovali je o situaci a žádali o vyjádření. Dodnes nám neodpověděli...


Planá - Dodavatelská firma Alliance Unichem Praha má v ruce soudní exzekuční příkaz na Nemocnici Planá. Zařízení jí dluží pět milionů korun, s úroky to dělá 6,6 milionu.

„Exekuce je vydána na movitý a nemovitý majetek, dodavateli jdou na splácení našeho dluhu i veškeré platby od Všeobecné zdravotní pojišťovny,“ řekl prozatímní ředitel Kamil Kosturik.

„Nemohu vám tuto informaci potvrdit ani vyvrátit, jsme vázáni mlčenlivostí vůči smluvním partnerům,“ uvedl ředitel tachovské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny Jaromír Lata.

Podnikový právník Alliance Unichem Jan Slanec exekuci potvrdil. „Než jsme k vymáhání přistoupili, kontaktovali jsme začátkem srpna odbor léčebně preventivní péče ministerstva zdravotnictví, informovali je o situaci a žádali o vyjádření. Dodnes, tedy po měsíci a půl, nám neodpověděli,“ řekl právník. „Víme, že se jedná o citlivou otázku, nechceme nemocnici likvidovat, jsme dokonce ochotni se domluvit na úrocích. Ale dluh je nutné řešit. Protože se k tomu ministerstvo nevyjádřilo, přistoupili jsme k exekuci.“

Ta by mohla být dokonce i velmi dramatická. Slanec totiž uvedl, že by sice měly v souladu s exekučním příkazem chodit na podnik platby od pojišťovny, ale dosud nedorazila ani koruna. „Pokud nebudou reagovat, dojde k zabavení movitého a nemovitého majetku,“ řekl.

MARIE PODZIMKOVÁ, Tachovský deník, 18.9.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?