Na Technické univerzitě odpromovaly první zdravotní sestry

15. 7. 2009 9:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Zmíněný studijní program v prezenční formě studia otevřela Technická univerzita v Liberci před třemi lety. Ze 180 uchazečů do něj tehdy nastoupilo celkem 53 studentů. Ti během studia absolvovali více než 2 300 hodin praxe v Krajské nemocnici Liberec a v Nemocnici Jablonec nad Nisou...


První promoce v historii Technické univerzity v Liberci mají od pondělí za sebou absolventi bakalářského oboru Ošetřovatelství Všeobecná sestra.

Sedmnácti absolventkám a jednomu absolventu předal jejich diplomy se souhlasem prorektora Technické univerzity v Liberci Zdeňka Kůse ředitel Ústavu zdravotnických studií Miloš Hájek. Na slavnostní chvíli navíc dohlížel také generální ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný společně s hlavní sestrou Ladislavou Kohoutovou.

Zmíněný studijní program v prezenční formě studia otevřela Technická univerzita v Liberci před třemi lety. Ze 180 uchazečů do něj tehdy nastoupilo celkem 53 studentů. Ti během studia absolvovali více než 2 300 hodin praxe v Krajské nemocnici Liberec a v Nemocnici Jablonec nad Nisou.

„Museli jste tvrdě studovat. Vzhledem k náročnosti studia jste ukázali, že jste dobří v teorii i v nemocniční praxi. Možná nastoupíte do praxe, možná budete dále studovat. Chcete-li být ale stále tak dobří jako při studiu, nezapomeňte, že se nesmíte přestat učit, “ řekl prvním absolventům prorektor Zdeněk Kůs.

Zdůraznil také, že ke kvalitě výuky významně přispěla dobrá spolupráce s libereckou i jabloneckou nemocnicí a zapojení lékařských kapacit do výuky. Studijní program jako příklad efektivní spolupráce s univerzitou kladně hodnotil také ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný.

Nemocnice má podle něj vysoce specializovaná pracoviště s nákladnou a složitou přístrojovou technikou, kde najdou absolventi zdravotnických oborů perspektivní uplatnění.

„Ošetřovatelství je velmi potřebný, důležitý a perspektivní obor. Je téměř ideální, když se může nemocnice podílet na výchově takto vzdělaných pracovníků, kterým je schopna nabídnout zaměstnání. Důležité ale je, abyste měli svoje povolání rádi, jinak nebudete dobrými sestrami a ošetřovatelkami,“ uvedl Luděk Nečesaný.

Dodal, že liberecké nemocnice jako největší zaměstnavatel v oboru, je schopná nabídnout zaměstnání řadě absolventů a vytvořit jim dobré podmínky pro práci i další vzdělávání.

Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?