Na vědeckých výzkumech v brněnském ICRC se podílejí i studenti

25. 6. 2013 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Na vědeckých výzkumech v brněnském Mezinárodním centru klinického výzkumu (ICRC) se podílejí i studenti. Lékaři a pracovníci ICRC pořádají semináře pro nadané vysokoškoláky i středoškoláky a s těmi nejlepšími navazují spolupráci.


Mladí nadaní lidé tak mají možnost podílet se na výzkumech, rozvíjet oblasti svého zájmu i například vycestovat do zahraničí. V průběhu jednoho roku, kdy projekt nazvaný Akademie ICRC běží, se do výzkumu zapojilo zhruba 20 studentů, informoval Aleš Peprný z ICRC.

Centrum mezinárodního klinického výzkumu v Brně funguje zhruba 10 let, od začátku letošního roku sídlí ve vlastní budově. Lékaři v něm léčí a zkoumají nemoci, na které lidé umírají nejčastěji. „Cílem projektu je přitáhnout mladé lidi k vědě a ty nejnadanější dále podporovat a rozvíjet. Pro nás je to přínosné v tom, že si můžeme studenty udržet u nás a dále s nimi rozvíjet spolupráci,“ popsal program Peprný.

Programu se zúčastnila například středoškolačka Karolína Rezková, která uspěla se svým výzkumem cévních mozkových příhod i v konkurenci vysokoškolských studentů a nyní s ICRC spolupracuje. „Spolupráci s mladými lidmi považuji za klíčovou. Přinášejí nový impulz a jsou velice pracovitými a cennými členy našich týmů,“ uvedl odborný garant třídenního semináře Daniel Hořínek.

Nyní se dokončuje druhý seminář akademie a chystá se třetí. Mezitím odborníci objíždějí vybrané školy a informují studenty o možnostech, které spolupráce s ICRC nabízí. Program stojí podle Peprného desítky tisíc korun ročně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?