Na Zálešné by mělo do dvou let vyrůst nové zdravotní středisko

9. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Se záměrem místních lékařů vybudovat ve Zlíně na Zálešné nové zdravotní středisko se na pondělním jednání seznámili zlínští radní. Ti zároveň doporučili schválení tohoto návrhu zastupitelstvu. V nově vybudovaném středisku by měly být umístěny ordinace pro pohotovostního lékaře pro dospělé, děti a dorost, pohotovostní stomatologická ordinace, výdejna léků, tři ordinace stomatologů pro děti, stanice záchranné služby a ordinace plastické chirurgie...


Zlín -

Objekt byl podle radních v minulostí využíván základní uměleckou školou. Téměř sedmdesát let stará budova byla na základě statického posudku v roce 1993 hodnocena jako nepoužitelná a doporučena k demolici. „Opuštěný objekt chátral a lákal různé vandaly. Vedení města proto o dva roky později schválilo stanovení podmínek provozu a využití tohoto objektu určeného k rekonstrukci firmě, která výstavbu zaplatí a umožní jeho využití pro školství a sociální účely,“ vysvětlil radní Vladimír Řihák.

Radní dodal, že před několika lety zastupitelé schválili prodej objektu soukromé firmě pro výstavbu sídla a občanskou vybavenost s věcným břemenem bezplatného užívání přízemí na dobu patnácti let pro město Zlín včetně předkupního práva. Stavební povolení pro výstavbu nového objektu bylo vydáno v roce 1997.

Na základě demoličního výměru byla provedena pouze demolice stávajícího objektu včetně suterénu. Podle vyjádření

představitelů uvedené společnosti nebude tato firma ve výstavbě pokračovat a nabízí v rámci předkupního práva pozemek a asanovaný objekt městu. Požaduje za to částku rovnající se výši vynaložených nákladů, tedy necelých jeden a půl milionu korun.

Po vzájemné dohodě reagoval na nabídku lékař Zdeněk Lacina a předložil investiční záměr na výstavbu zdravotního střediska.

„Podle předloženého záměru je možné výstavbu střediska zahájit ještě v letošním roce s tím, že termín dokončení a uvedení do provozu je naplánován na rok 2003,“ uvedl Řihák. Konečné rozhodnutí v této záležitosti závisí na postoji zastupitelů, kteří se sejdou 30. srpna.

REBECCA JANOŠOVÁ, Zlínský a moravský den, 9.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?