Na židli ředitele nemocnice usedne s prvním školním dnem Petr Jungvirt

18. 8. 2009 9:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Petr Jungvirt je jméno, které se od 1. září bude skloňovat v přímé souvislosti s Nemocnicí Vimperk o. p. s.. "K prvnímu zářijovému dni začne Petr Jungvirt působit v čele nemocnice na postu jejího ředitele," potvrdila předsedkyně správní rady organizace...


Jaroslava Martanová.

Podle jejích slov není novému řediteli místní nemocnice cizí, do této chvíle totiž působil jako člen dozorčí rady. Vzděláním je ekonom a vzhledem k působení v dozorčí radě je mu problematika nemocnice známa.

„Na místo ředitele se přihlásilo šest zájemců, z tohoto počtu se čtyři kandidáti dostali do užšího kola k pohovorům, výběr měla na starosti tříčlenná komise složená z členů správní rady,“ přiblížila okolnosti výběru Jaroslava Martanová.

Podle jejích slov je současná situace v nemocnici stabilizovaná, Petr Jungvirt navíc představil perspektivu nemocnice do budoucnosti. Podle starosty Vimperka Pavla Dvořáka by měl nový ředitel připravit i koncepci týkající se dalšího rozvoje zdravotnického zařízení.

V loňském roce do čela nemocnice usedl Václav Hora, který měl na starosti záchranné práce v nemocnici. „Od začátku jsme ale byli domluveni, že se jedná pouze o dočasné řešení a že následně budeme hledat ředitele nového,“ poznamenal Pavel Dvořák.

Velké zvraty v nemocnici přineslo léto loňského roku, kdy Sanatorium Javorník, které stálo v jejím čele, vrátilo pravomoce městu Vimperk. Tím se rozjel obrovský kolotoč, kdy město nejen řešilo varianty, jak dále pokračovat v provozování zařízení, ale také přebírání agendy od Sanatoria a účetní a daňové uzávěrky.

Už na začátku jara se ale podařilo zástupcům nemocnice situaci stabilizovat, a to až do té míry, že nemocnice nyní žádá o různé granty na připravené projekty, které by měly pomoci její další modernizaci. Mimo jiné se jedná i o zateplení objektů v areálu nemocnice.

Leona Fröhlichová, Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?