Náchod hledá nového ředitele

25. 8. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Zdravotnický holding, který řídí nemocnice v Královéhradeckém kraji, vyhlásil výběrové řízení na předsedu představenstva Oblastní nemocnice Náchod. Podle mluvčího kraje Michala Frička se mohou zájemci přihlásit do konce září.




V současné době je dočasným předsedou představenstva Zbyněk Chotěborský.
Nemocnice je nyní uprostřed miliardové přestavby. Zaměstnanci už v červnu vydali vyjádření, ve kterém uvedli, že další provoz nemocnice může být vzhledem k prodlužované přestavbě ohrožen. „Nejsme přesvědčeni, že si zástupci kraje uvědomují vážnost situace. Místo konkrétních návrhů na řešení palčivých problémů se provádějí pouze náhlé personální změny ve vedení nemocnice, které mohou vést k její další destabilizaci,“ uvedli zaměstnanci ve svém prohlášení. Obávali se také rozhodnutí zdravotního výboru kraje, který původně zavrhl dofinancování ztrátového provozu nemocnice z minulých let.

Vyrovnávacích 50 milionů

Jak naši redakci informoval mluvčí kraje, zastupitelé o měsíc později schválili dofinancování ztráty náchodské nemocnice z minulosti a navíc uvolnili 18 milionů korun na pořízení a obnovu přístrojového vybavení. Mimořádná platba za ztráty v letech 2010 a 2011 dosahuje 50 milionů korun. „Cílem navýšení je, aby poskytování zdravotnické péče nebylo oddálením stavby nijak limitováno,“ uvedl hejtman Lubomír Franc na tiskové konferenci.
Příčin zpoždění stavebních prací je podle něj několik. „Nejprve to bylo šetření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, mezitím se změnil zákon o zadávání veřejných zakázek. Ten nařizuje nejdříve vypsat výběrové řízení na zhotovitele prováděcí dokumentace. Situaci nám neulehčil ani přístup některých dodavatelů,“ uvedl hejtman. Podle mluvčího kraje by zemní práce měly být zahájeny ještě v roce 2015. Projekt by pak měl být dokončen v horizontu 30 měsíců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?