Nákazu veslařů vyšetřuje prokuratura

14. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Případem hromadné nákazy německé výpravy na juniorském světovém šampionátu ve veslování se bude zabývat aténská prokuratura. V úterý zahájila vyšetřování, proč se 62 členů nakazilo v hotelu Nireus salmonelou...


Atény - a ještě před začátkem soutěže na novém olympijském kanálu Schinias nedaleko Atén se muselo vrátit domů. Podle řeckého rozhlasu může vyšetřování vést k tomu, že proti hotelu a některým úřadům bude vznesena žaloba.

Juniorští veslaři otestovali rok před olympiádou nejen sportoviště, ale i řadu dalších záležitostí spojených s hrami. Prověrka na větrném vodním kanálu v Schiniasu ani další však nedopadly moc dobře, problémy se vyskytly v oblasti dopravy, bezpečnosti a také byly zjištěny nedostatky v hygieně v jednom z oficiálních hotelů.

Při první kontrole 23. července příslušné úřady totiž v hotelu Nireus odhalily hned třináct závad, o týden později zjistily, že byly odstraněny jen některé z nich. Část viny však zřejmě nesou zodpovědní lidé za zdravotní kontroly, kteří o tom neinformovali ministerstvo zdravotnictví ani aténský organizační výbor. Zatím jediným důsledkem bylo odebrání licence restauraci ve zmíněném hotelu.

O celou událost se nicméně zajímal samotný řecký premiér Kostas Simitis a nařídil, aby byla co nejrychleji vysvětlena. Olympijské hry začnou v Aténách přesně za rok 13. srpna.

Plzeňský deník, 14.8.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?