Napětí v nemocnici: doktoři i sestry asi vstoupí do stávky

30. 3. 2011 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékaři i zdravotní sestry Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi budou dnes jednat o protestu proti hejtmanovi.


Doktoři a některé zdravotní sestry možná vstoupí do hodinové výstražné stávky. Tato informace se teď šíří mezi personálem mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice.

Napjatou situaci v nemocnici Boleslavský deník pravidelně sleduje a podle našich informací by se dnes odpoledne měli sejít zástupci lékařů i dalšího personálu nemocnice, aby se dohodli na dalším postupu proti jednání vedení kraje, jenž nemocnici spravuje a také proti jejímu současnému hospodářskému stavu.

Lékaři chtějí svůj odpor vystupňovat příští týden při návštěvě hejtmana Davida Ratha, který tadymápoklepat na základní kámen přístavby interního oddělení. Hovoří se o tom, že v té době vstoupí do hodinové stávky a uspořádají klasickou demonstraci s využitím transparentů.

„Konkrétní kroky bych zatím nekomentoval, záleží na tom, jak se konkrétně dohodneme ve středu s kolegy,“ řekl Deníku šéf lékařských odborů nemocnice Radek Langer. Doktorům vadí, že vedení nemocnice podle nich ukončilo mandát dvěma primářům Jiřímu Nováčkovi a Martinu Koutnému, kteří hlasitě kritizovali okolnosti výběru developera dostavby nemocnice.

Podle odborářů byli odstraněni z funkcí záměrně před návštěvou hejtmana. Nemocnice to však odmítá s tím, že důvody byly jiné a upozorňuje, že dostavbu kritizovali všichni primáři, přesto ve funkcích zůstávají.

Vedení nemocnice se postup lékařů nelíbí, ale případné stávce bránit nebude, ani nemá jak. „Vedení nemocnice nechápe, proč lékaři stávkují proti investici, která povede ke zlepšení komfortu pro pacienty i lékaře,“ reagovala mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?