Nastávající ředitel: Nemocnice bude i vědeckým centrem

13. 7. 2009 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Vyrovnané hospodaření, udržení vysoké platové hladiny personálu a odpovídající péče o pacienty. Takové jsou priority budoucího ředitele hradecké fakultní nemocnice Romana Prymuly, který na podzim ve funkci nahradí končícího Leoše Hegera...


„Chtěl bych rozvíjet nemocnici v oblastech, které možná v úplném smyslu nebyly takto preferovány. To znamená vytvořit tam jakousi vědecko - výzkumnou bázi, která by spolupracovala s fakultami tady v regionu a byla schopná získávat prostředky také z jiných zdrojů, i ze zahraničí,“ plánuje stávající děkan hradecké Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany Roman Prymula.

„Pan profesor Prymula vyhrál výběrové řízení a předpokládám, že do funkce ředitele fakultní nemocnice bude jmenován během dvou měsíců,“ uvedl David Přinesdom z ministerstva zdravotnictví.

Podobné představy má i Roman Prymula. „Moje představa je taková, že bych nastoupil 1. října, přičemž někdy od 1. srpna bych postupně přebíral některé náležitosti,“ uvedl.

O nejdůležitějších úkolech v nové funkci má budoucí nový šéf nemocnice jasno. „Primární věc je udržení vyrovnané finanční bilance. Důležitá je rovněž otázka udržení poměrně vysoké platové politiky a samozřejmě péče o pacienty na odpovídající úrovni,“ tvrdí.

Roman Prymula je člověk, kterému Leoš Heger funkci předá rád. Od doby, kdy se rozhodl z postu odejít, o něm hovoří jako o nejvhodnějším kandidátovi.

Martin Černý, Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?