Návrh lékařské komory jde zřejmě mimo realitu

30. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
S akutními zdravotními problémy v noci či o víkendu by se v budoucnu měli pacienti obracet na lékaře v nemocnici a nikoliv na lékařskou pohotovost... "Podle mého osobního názoru je to naprosto odtržené od reality a provozování tímto způsobem, jak navrhuje lékařská komora, je nereálné. I když musím přiznat, že naše služba je mnohdy zneužívaná. Je však možné kombinovat...


Strakonice - S akutními zdravotními problémy v noci či o víkendu by se v budoucnu měli pacienti obracet na lékaře v nemocnici a nikoliv na lékařskou pohotovost. Při menších potížích by jim měla pomoci i telefonická konzultace, zní stručně shrnutý návrh lékařské komory, která se opírá o zahraniční zvyklosti a tvrdí, že pacienti na této změně vydělají.

O názor jsme proto požádali zástupce ředitele Zdravotnické záchranné služby ve Strakonicích MUDr. Pavla Vojtu.

„Podle mého osobního názoru je to naprosto odtržené od reality a provozování tímto způsobem, jak navrhuje lékařská komora, je nereálné. I když musím přiznat, že naše služba je mnohdy zneužívaná. Je však možné kombinovat způsoby ošetření a pomoci po dohodě s praktickým lékařem. Návrh lékařské komory nemá oporu v praxi ani ve stávající legislativě,“ uvedl lékař.

HANA STAVOVČÍKOVÁ, Listy Strakonicka, 30.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?