Nedopusťte, aby byla zima obdobím vaginálního diskomfortu

14. 2. 2011 0:01
přidejte názor
Autor: Redakce
(PR článek) Zdravá a silná bakteriální mikroflóra pochvy s převahou laktobacilů je nejlepší ochranou těla proti mikrobiální nerovnováze a následné infekci.


Pro mnohé ženy znamená zimní období bohužel i období trápení s vaginálními problémy. Těsné, teplé oblečení, které je poměrně neprodyšné (spodní prádlo z umělých vláken, punčochové kalhoty apod.), nebo užívání antibiotik při léčbě bakteriálních komplikací zánětů dýchacích cest v zimním období jsou jen některé z faktorů, které vedou ke vzniku nerovnováhy poševní mikroflóry a následně k vaginálnímu diskomfortu.

Proto je během tohoto období pro ženy velmi důležité přijmout aktivní opatření k udržení optimálních podmínek pro zdraví pochvy. Jedním z nich může být používání probiotických tampónů ellen®. Při jejich používání během menstruace místo běžných tampónů dochází k uvolnění v nich obsažených probiotických laktobacilů, které napomáhají udržet přirozenou rovnováhu poševního prostředí.

Laktobacily obsažené v ellen® pomáhají obnovit a posílit vaginální mikroflóru, v níž běžně převládají bakterie produkující kyselinu mléčnou. Ta může být narušena působením antibiotik, hormonální antikoncepce, spermatem nebo nevhodnou hygienou. Probiotické tampóny ellen® pomáhají obnovit a udržet zdravý vaginální ekosystém díky produkci antimikrobiálních látek.

Zdravá a silná bakteriální mikroflóra pochvy s převahou laktobacilů je nejlepší ochranou těla proti mikrobiální nerovnováze a následné infekci. Nedostatek laktobacilů v pochvě může vést až k bakteriální vaginóze, kdy je normální mikroflóra nahrazena různými bakteriálními patogeny, nebo kvasinkové poševní infekci (kandidóze). Při té dochází k přerůstání kvasinek (Candida albicans) v prostředí pochvy, v níž je za normálních podmínek převaha laktobacilární flóry.
Tolik potřebná pomoc nemocným ženám, trpícím poševním výtokem, přichází ze Švédska ve formě probiotických tampónů ellen®.

ilustrační foto

Bylo prokázáno, že patentované probiotické tampóny ellen® podporují přirozenou rovnováhu poševního prostředí, a tím prospívají zdraví pochvy. Tampóny ellen® obsahují kmeny laktobacilů, nejčastěji se vyskytující ve vaginální mikroflóře zdravých žen. Jsou tedy lidského původu.

Nejjednodušší a nejpohodlnější způsob, jak posílit zdravou vaginální mikroflóru, je používat tampóny ellen® po dobu nejméně tří cyklů po zjištění nepříjemných pocitů, jako je pálení a svědění a dále během či po ukončení léčby antibiotiky (v závislosti na fázi menstruačního cyklu), ať již byla antibiotika podávána z jakéhokoliv důvodu. Ženy, které obdobnými problémy trpí opakovaně, pravděpodobně zjistí, že je pro ně nejlepší používat tampóny ellen® během každé menstruace.

Probiotické tampóny ellen®, vyvinuté a vyráběné ve Švédsku a přinášející pomoc ženám v celé Skandinávii, Německu, Francii, Itálii a dalších zemích EU konečně dorazily i do našich lékáren.

Tipy pro vaginální zdraví v zimním období

* Vždy používejte spodní prádlo ze 100% bavlny a zamezte kontaktu s prádlem obsahujícím nylon a lycru.

* Nikdy nenoste punčochové kalhoty, aniž byste pod nimi neměla kalhotky z bavlny.

* Kvasinky běžně osídlují trávicí trakt, proto se vždy otírejte směrem zepředu dozadu, abyste zamezila přenosu kvasinek a střevních bakterií z konečníku do pochvy.

* Mnoho žen zjistilo, že konzumace jogurtu během užívání antibiotik jim pomáhá zmírnit zažívací obtíže, které často tuto léčbu provázejí. Samotný jogurt ale bohužel nedokáže pomoci při vaginálním diskomfortu, který se v průběhu antibiotické léčby také může projevit.

* Nepoužívejte parfémované přísady do koupelí ani zásypy. Vaginální výplachy nejsou vhodnou metodou hygieny, protože současně odstraní ze sliznice ochrannou bakteriální flóru a umožní tak osídlení patogenními mikroorganizmy.

Probiotické tampóny ellen® doporučuje Česká gynekologická a porodnická společnost ČSL JEP.

Bližší informace o zdravotnickém prostředku ellen® získáte na adrese: www.ellen-tampony.cz

ilustrační foto

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?