Nejsou lékaři? Nemocnice se pojistily

2. 12. 2010 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékaře a zdravotní sestry chce prostřednictvím stipendijního programu zajistit Krajská zdravotní pro své nemocnice v Ústí nad Labem, Teplicích, Děčíně, Mostě a Chomutově.


„Děje se tak na základě vzájemné dohody studenta s konkrétní nemocnicí,“ přibližuje Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní. Společnost uzavřela smlouvu s pětadvaceti stipendisty a devatenáct zájemců o stipendia přijala pro příští školní rok.

Měsíční stipendium činí maximálně sedm tisíc korun a studenta zavazuje, že bude po ukončení studia minimálně tři roky pracovat v některé z pěti nemocnic Krajské zdravotní.

„Po ukončení studia mají absolventi zájem o uplatnění v oborech ORL, ARO, gynekologie, chirurgie, ošetřovatelství, farmacie, interna, infekční a rehabilitace,“ vyjmenovává Jiří Vondra. O pozitivech hovoří Petr Benda, předseda představenstva Krajské zdravotní.

„Jednak eliminujeme nedostatek lékařů a jednak umožňujeme studentům získat potřebnou praxi a jistou práci po ukončení jejich studia,“ říká Petr Benda, podle něhož má Krajská zdravotní akreditaci prakticky na všechny lékařské obory.

„Může proto zajistit lékařům absolventům kvalitní postgraduální vzdělávání,“ dodává Benda.
Nadační fond Krajská zdravotní založila loni v srpnu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?