Nejvíce zdravotních sester schází na neurochirurgii

21. 3. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice by potřebovala 35 všeobecných sester, 5 zdravotních laborantek, 3 radiologické laborantky, 4 fyzioterapeutické pracovnice. S plánovaným rozšířením nových oborů budou potřeba i specialistky...


Liberec - V současné době schází v liberecké nemocnici zhruba třicet zdravotních sester. V polovině roku se předpokládá, že jejich počet stoupne až na šedesát.

„Už teď víme, že asi třicet sester ještě do konce června odejde,“ sdělila náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči Nemocnice Liberec PhDr. Alena Riegerová.

Nejvíce zdravotních sester chybí na neurocentru. „Tam bychom potřebovali mimo jiné i specializovanou sestru instrumentářku na operační sál,“ dodala náměstkyně s tím, že nemocnice by ještě potřebovala třicet pět všeobecných sester, pět zdravotních laborantek, tři radiologické laborantky, čtyři fyzioterapeutické pracovnice.

S plánovaným rozšířením nových oborů bude liberecká nemocnice potřebovat více specialistek. „Bude zde nově zřízena invazivní kardiologie, kde ale spíše počítáme se sestrami, které mají zkušenosti přímo z oddělení kardiologie a interny. Místo nich bychom přijali absolventky,“ řekla Alena Riegrová. Dále se plánuje se vznikem spinální jednotky, která bude určena pro ošetřování pacientů po operacích páteře. V souvislosti se zprovozněním Pavilonu péče o matku a dítě dojde k rozšíření lůžkové kapacity očního oddělení, stomatochirurgie, nosního, krčního a ušního oddělení, což s sebou nese další potřebu ošetřovatelského personálu.

„Máme dlouhodobé zkušenosti i se sestrami ze sousedního Slovenska, například na oddělení dlouhodobě nemocných, na ženském oddělení, a tak bychom i letos přivítali, kdyby o práci u nás projevily zájem,“ doplnila náměstkyně ředitele.

lm, Liberecký den, 21.3.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?