Někteří petici nepodepíší

17. 6. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Někteří zdravotníci Nemocnice Planá organizují petici, v níž vyslovují svůj nesouhlas s odvoláním ředitele Ladislava Vadlejcha. Další jsou rozhodnuti ji nepodepsat. "Petici jsem četl, ale kdo to vše organizuje, nemám zdání...


Planá - Někteří zdravotníci Nemocnice Planá organizují petici, v níž vyslovují svůj nesouhlas s odvoláním ředitele Ladislava Vadlejcha. Další jsou rozhodnuti ji nepodepsat.

Vadlejch je v nemocnici od února. Zařízení je zadlužené, má personální problémy, z důvodů nedostatku lékařů je provoz některých oddělení omezen nebo zcela pozastaven. V přímé souvislosti s klesajícími výkony se snižují platby od zdravotních pojišťoven. Přednosta okresního úřadu Jiří Wagner k 19. červnu ředitele odvolal.

„Petici jsem četl, ale kdo to vše organizuje, nemám zdání,“ uvedl odborový předseda Zdeněk Houška.

„Osobně ji nepodepíšu. Nikdo, starý ani nový ředitel, nic nevyřeší. Dokud sem někdo nedá peníze, nepomůže ani svatý Petr.“

Nepodepíše ji ani předseda plánské Lékařské odborové komory Ondřej Klicman.

„Na názor sester ani lékařů nikdo stejně nebere ohled, okresní úřad jako když nás nevidí,“ řekl.

„Takových petic už jsme podepisovali víc a nikdy k ničemu nebyly. Říkalo se - potáhneme za jeden provaz - a pak si stejně lékaři hráli na svém písečku,“ uvedla jedna ze sester. Prý chtějí hlavně v klidu pracovat, ať je na postu ředitele kdo chce.

MARIE PODZIMKOVÁ, Plzeňský deník, 15.6.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?