Nemocní s urologickým onemocněním založili pacientský klub

24. 11. 2015 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce

Hlavním zaměřením nově vzniklé pacientské organizace, která je v ČR první svého druhu, je poskytovat pro nemocné kompletní informační servis, možnost sdílet své příběhy či klást dotazy odborníkům.




Kromě nemocných chce sdružení oslovovat a zapojit do dění také rodinné příslušníky nemocných a zdravotnické profesionály. Nedílnou součástí aktivit Klubu pacientů s urologickým onemocněním je rovněž osvěta široké laické veřejnosti v oblasti prevence urologických onemocnění.
Založení Klubu pacientů s urologickým onemocněním iniciovali pacienti Urologické kliniky 2. LF UK a FN Motol a odbornou záštitu nad aktivitami nově vzniklé organizace převzali lékaři z této kliniky v čele s jejím přednostou prof. Markem Babjukem. „Výskyt urologických onemocnění v populaci neustále narůstá. Velmi vítáme vznik pacientské organizace, která umožní sdružování pacientů s různými urologickými diagnózami,“ říká profesor Babjuk.

Jen ověřené informace

Webové stránky Klubu pacientů s urologickým onemocněním www.
uroklub.cz nabízejí řadu informací o urologických onemocněních, dokumentů ke stažení, užitečných odkazů a často kladených otázek a odpovědí na ně. Uživatelsky přívětivé jsou aplikace umožňující přihlášení ke členství v Klubu, účast v diskusním fóru nebo on-line odeslání dotazu odborníkovi. Nejvyhledávanějším textem se podle prvních ohlasů pravděpodobně stane „manuál“ pro pacienty, kteří se chystají na operační výkon.

Pomohou nejen finanční dary

Fungování klubu mohou podpořit firmy i jednotlivci prostřednictvím sponzorského daru, ale nejen tímto způsobem. „Uvítáme každého dobrovolníka, který nám bude ochotný pomáhat s činnostmi klubu – při pořádání akcí, přípravě materiálů, propagaci a podobně,“ říká cestovatel a etnograf, zakládající člen Klubu pacientů s urologickým onemocněním Mnislav Zelený Atapana.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?