Nemocnice bude měsíc uzavřena

17. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Na interním a chirurgickém oddělení Nemocnice Planá je tak akutní nedostatek lékařů, že tam nemá kdo sloužit. Vedení po poradě s vedoucími pracovníky proto včera rozhodlo, že na celý srpen uzavřou všechna lůžková oddělení...


Planá -

„Zaměstnanci dostanou celozávodní dovolenou, eventuálně náhradní či neplacené volno,“ uvedl prozatímní ředitel Kamil Kosturik.

„Za současného stavu nejsme schopni zajistit služby. Na chirurgii je jeden, na interně dva lékaři.“ Měsíční přestávka bude prostorem pro rozhodnutí, co a jak s nemocnicí dál. Navíc si vedení finančně uvolní ruce, protože v současné době nemá na srpnové výplaty.

„Neznamená to, že se provoz zcela zastaví,“ řekl Kosturik. „V činnosti budou chirurgická a interní ambulance, služby v laboratořích pro terén, rentgen a od 16 hodin do rána dětská ambulance.“ Před uzavřením lůžkových oddělení už nebude nemocnice přijímat pacienty. Stávající, tam, kde to bude možné, propustí do domácího léčení, ostatním zajistí převoz do jiných zařízení. Podrobnosti úsporného provozu připraví primáři a vedoucí pracovníci.

Pacienty, které bude nutné v srpnu hospitalizovat, by měly přijmout jiné nemocnice. „Jednal jsem se špitály v Mariánských Lázních, Rokycanech, chystám se do Stoda a Chebu, pomoc přislíbila i Fakultní nemocnice Plzeň,“ řekl Kosturik.

„Asi nikdy nebyla nemocnice tak blízko k úplnému zrušení. Máme strach, že po srpnové pauze už nikdo nebude mít snahu znovu obnovit provoz,“ obávají se zdravotní sestry.

MARIE PODZIMKOVÁ, Plzeňský deník, 17.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?