Nemocnice čeká na otevření

28. 2. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pouze vnější úpravy okolí čekají sušickou městskou nemocnici, která byla během relativně krátké doby přebudována na moderní typ zdravotnického zařízení...


Sušice - Pacienti z města nad Otavou a jeho okolí se konečně dočkají zdravotnických služeb na úrovni.

Během loňského roku si přestavba vyžádala pět milionů korun. V letošním roce počítá město Sušice s téměř třemi miliony korun na dostavbu a nákup nových technologií.

„Spolupráce s městským úřadem je na velmi dobré úrovni. Oficiální otevření monobloku nás čeká během května nebo června,“ pochvaloval si ředitel nemocnice Martin Benírške.

Do areálu nemocnice se nastěhovala oddělení interny, chirurgie, gynekologie, pediatrie i jednotky intenzivní péče. Přestavba celého areálu probíhala za plného provozu všech oddělení, vedení se snažilo zachovat lůžkovou kapacitu. Sušická městská nemocnice zaměstnává dvě stě deset pracovníků, nabízí sto třicet pět lůžek. Jejich obloženost se pohybuje kolem osmdesáti procent.

„Nemocnice nabízí nadstandardní prostředí, péči o pacienty bych ohodnotil jako lepší průměr,“ dodal ředitel. Nemocnice nemá problémy ani s obsazením lékařských míst, ze středního zdravotnického personálu chybí pouze rehabilitační pracovnice.

DANA PELEŠKOVÁ, Klatovský deník, 28.2.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?