Nemocnice Dačice udělala další krok

3. 9. 2009 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Další krok k samostatné osmé krajské nemocnici v Dačicích udělala na úterním zasedání krajská rada. Jak vyplývá ze včerejšího vyjádření náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Ivany Stráské, krajští radní svým usnesením doporučili zastupitelstvu kraje, aby rozhodlo o založení akciové společnosti Nemocnice Dačice vložením základního kapitálu ve výši dva miliony korun...


Ta by prozatím byla jakousi „prázdnou společností“.

„Počítáme, že od 1. ledna by potom měla začít vyvíjet zdravotnickou činnost v Dačicích. Rozhodnutí o tom, že se bude jednat o akciovou společnost, bylo podmiňováno tím, že chceme, aby se jednalo o plnohodnotnou osmou krajskou nemocnici, aby pracovala ve stejném režimu. Počet členů představenstva a počet členů dozorčí rady bude stejný jako u ostatních společností. Nyní nás čeká proces schvalování zastupitelstvem a dohody s městem Dačice o majetku,“ uvedla náměstkyně Stráská.

Za další krok směrem k cíli označil vývoj ohledně nemocnice starosta Dačic Rudolf Hájek.

Jak potvrdil, město je připraveno darovat areál nemocnice Jihočeskému kraji. O všem ale musí rozhodnout zastupitelé.

Jak kraj, tak město počítají samozřejmě s pojistkami, že pokud by v areálu přestala být provozována zdravotnická činnost, bude navrácen zpět Dačicím.

„Hledáme i takový model, jak vložit či nevložit majetek do této akciové společnosti. Kloníme se spíše k názoru, že nevložit, abychom si ušetřili zajištění tohoto majetku v případě eventuální exekuce. To vše je však teprve předmětem dalšího jednání,“ upřesnila náměstkyně Stráská.

Dačická nemocnice, která nyní funguje pod hlavičkou jindřichohradecké nemocnice, by podle jejích slov měla začínat od ledna těmi činnostmi, na které se jí podaří sehnat lékaře a registraci, což má být minimálně na stávající úrovni.

„Počítáme však, že se nám podaří sehnat lékaře i pro další činnosti,“ dodala Stráská.

Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?