Nemocnice je připravena k zavření

24. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Planá je připravena k měsíčnímu přerušení práce na lůžkových odděleních. V pondělí předložili primáři a vedoucí pracovníci na poradě řediteli plán systému práce na srpen. "Od 1. srpna budou na měsíc...


Planá - Nemocnice Planá je připravena k měsíčnímu přerušení práce na lůžkových odděleních. V pondělí předložili primáři a vedoucí pracovníci na poradě řediteli plán systému práce na srpen.

„Od 1. srpna budou na měsíc uzavřena lůžková oddělení. Všechny ambulance budou v průběhu pracovního dne v provozu. Pacientům bude sloužit chirurická, interní i rehabilitační, rentgen a laboratoře. Na dětské ambulanci budou naopak lékaři přes noc, tedy od 16 do sedmi hodin ráno. Záchranka samozřejmě jede nonstop,“ řekl prozatímní ředitel nemocnice Kamil Kosturik.

Nemocnice má podle něj předjednaný příjem pacientů. Ty nejsložitější případy by měla přijímat Fakultní nemocnice Plzeň, ostatní Rokycany, Cheb, Stod a Mariánské Lázně. Zajištěn je i příjem rodiček.

Na poradě s vedoucími pracovníky řešili i problém stávajících pacientů nemocnice. Tam, kde to bude možné, budou propuštěni do domácího léčení. Ostatní budou převezeni do některé z jmenovaných nemocnic. V příštím týdnu už nebude Planá přijímat složitější případy, rovnou je bude rozvážet.

„Provoz sanitek bude zachován v systému 24hodinového provozu. Jsme naopak připraveni v případě potřeby posílit vozový park i počet vozidel,“ uvedl Vítězslav Žižka, spolumajitel firmy Nezdos provozující převozy pacientů. Sanitu lze přivolat na telefonních číslech 0184/775120 a 0603/212043. Pro přivolání vozidla rychlé záchranky stále platí číslo tísňového volání 155.

Soukromí lékaři z Tachovska, kteří budou potřebovat hospitalizovat svého pacienta, tak mohou učinit buď prostřednictvím nemocničních ambulancí nebo se přímo obrátit na některou z uvedených nemocnic.

MARIE PODZIMKOVÁ, Tachovský deník, 24.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?