Nemocnice Kolín má zaplatit pokutu 70.000 Kč za chybnou zakázku

12. 10. 2010 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Antimonopolní úřad uložil pokutu 70.000 korun Nemocnici Kolín. Bez výběrového řízení podepsala smlouvu na dodatečné stavební práce na objektu zdravotní záchranné služby v hodnotě téměř čtyř milionů korun. ČTK to uvedl místopředseda ÚOHS Kamil Rudolecký. Rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) je nepravomocné, nemocnice se proti němu může odvolat.


Zda tak učiní, není ještě známo. „My to zatím jen reflektujeme, monitorujeme a v době, kterou máme k dispozici, se rozhodneme. Zatím v tom není úplně shoda,“ řekl ČTK ředitel nemocnice Petr Chudomel. Zdůraznil, že jde o zakázku, ve které se angažovalo minulé vedení nemocnice.

Stavbu zajišťovala společnost Geosan Group. „Zadavatel změnil v průběhu realizace veřejné zakázky na výstavbu stravovacího provozu svůj projekt a rozhodl se vystavět mikrobiologické laboratoře v části objektu zdravotní záchranné služby,“ uvedl Rudolecký.

Tyto práce nebyly součástí původní veřejné zakázky. Podle ÚOHS se tak jednalo o novou zakázku na stavební práce, na kterou měla nemocnice vypsat samostatný tendr. „Zakázku nebylo možné ani zadat v jednacím řízení bez uveřejnění,“ uvedl Rudolecký.
Vypsání tendru by podle něj umožnilo podat nabídku i dalším dodavatelům.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?