Nemocnice následné péče v Mostě nemá zatím jasno o budoucnosti

25. 4. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nikdo neřeší, co bude dál se zdravotnickými zařízeními, když zanikne okresní úřad, jejich zřizovatel. O způsobu, jak bude v budoucnu financována Nemocnice následné péče v Mostě, neví ani její vedení. V současnosti je jejím zřizovatelem okresní úřad, který však v roce 2002 zanikne...


a pak by zřejmě měl veškeré povinnosti vůči tomuto zařízení převzít kraj nebo stát.

„Jsou to ale jen jakési dohady, oficiálně se s námi nikdo nespojil a neřekl nám nic o naší budoucnosti,“ posteskl si Leo Rychlý, ředitel Nemocnice následné péče v Mostě. Problém podle něj především představuje finanční nejistota. Doposud hradily provoz nemocnice zčásti zdravotní pojišťovny a téměř polovinu doplácel okresní úřad. V příštích letech by snad náklady tohoto zdravotnického zařízení mohly zdravotní pojišťovny hradit v plné výši.

„To však není jisté. Vše se teprve bude řešit v dohadovacím řízení, které se připravuje,“ podotkl k tomu Rychlý a dodal, že i přes trvající nejistotu věří, že nakonec vše dobře dopadne a existence bývalé léčebny dlohoudobě nemocných a nynější nemocnice s následnou péčí nebude nijak ohrožena.

Marta Ctiborová, Deník Mostecka, 25.04.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?