Nemocnice plánuje navýšení platů

10. 10. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Masarykova nemocnice (MN) počítá pro příští rok s tím, že platy svých zaměstnanců zvýší o sedm procent, jak se shodly i odborové svazy s vládou. Potvrdil to její ředitel Jiří Madar s tím, že rozpočet...


Ústí nad Labem - zdravotnického zařízení s touto sumou počítá.

Průměrný výdělek lékaře zde v první polovině roku činil 29 232 korun, u středního zdravotnického personálu mzda představovala v průměru 15 350 korun. To je podle mluvčí MN Kamily Němcové pod průměrem v České republice.

„Vedení nemocnice v současné době pracuje na programu zvyšování platů, abychom pro naše zaměstnance nastavili zajímavou platovou úroveň s výhledem do tří let,“ vysvětlil MUDr. Madar.

Ke konci srpna má nemocnice zisk ve výši 516 tisíc korun.

„Žádné dluhy vůči dodavatelům nemáme, platíme všechny závazky do třiceti dnů. Loni vykázala MN ztrátu 3 361 tisíc korun,“

doplnil ředitel Madar. Ztráta byla ovlivněna rozhodnutím finančního úřadu o zaplacení pokuty 19,23 miliónu korun za několik let starý případ s neoprávněným čerpáním peněz ze státního rozpočtu.

V Česku je nyní průměrný plat lékaře 31 tisíc korun. Ředitelé nemocnic již na počátku roku žádali, aby na zvýšení platů přispěly vyššími úhradami zdravotní pojišťovny poté, co se kabinet dohodl s odboráři na březnovém navýšení platů o osmnáct procent.

TOMÁŠ PRCHAL, Ústecký deník, 10.10.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?