Nemocnice Přerov otevřela zrekonstruovaný operační pavilon

3. 12. 2013 6:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Přerov včera otevřela zrekonstruovaný pavilon operačních oborů, do jehož opravy a modernizace s pomocí evropských dotací a finančního příspěvku Olomouckého kraje postupně investovala 100 milionů korun. Modernizace se dočkala lůžková část i zázemí pro lékařský personál. Nemocnici Přerov má v dlouhodobém pronájmu firma Středomoravská nemocniční ze skupiny Agel Tomáše Chrenka.


Ředitel Středomoravské nemocniční Tomáš Uvízl novinářům řekl, že od loňského podzimu bylo postupně opraveno všech pět pater pavilonu operačních oborů, ve kterých sídlí oddělení urologie, traumatologie, ortopedie a chirurgie. Rekonstrukci tohoto pavilonu přerovská nemocnice částečně zahájila už v roce 2011, kdy přestavěla přízemní ambulantní trakt včetně vstupní haly s recepcí.

„Snažili jsme se při rekonstrukci uplatnit poznatky a trendy moderní nemocniční architektury, která se snaží vidět uspořádání interiérů, použité materiály, barvy i světelný režim očima pacientů,“ podotkl Uvízl.

Pokoje lůžkové části pavilonu operační oborů byly nově uspořádány a každý má díky tomu vlastní sociální zázemí. „Všechny pokoje jsou vybaveny klimatizací, novým nábytkem a polohovatelnými lůžky. Zvýšený komfort čeká na pacienty také v podobě internetového připojení a televize,“ řekl hlavní správce Středomoravské nemocniční Pavel Gottwald.

Rozšířen byl také počet nadstandardních pokojů, kterých je v tomto pavilonu nyní 14, z nichž čtyři mají vlastní kuchyňku a rehabilitační místnost. Modernizovány byly i vyšetřovny a pracovny lékařů a sester.

„Naši pacienti dosud trošku vnímali rozdíl mezi kvalitou zdravotní péče a ubytovacími podmínkami. Myslím, že nové podmínky nyní i personálu výrazně usnadní péči o pacienty. Čekám větší spokojenost na obou stranách,“ uvedl ředitel pro lékařskou zdravotní péči Středomoravské nemocniční Jiří Ševčík.

Skupina Agel je největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. V Česku provozuje 11 nemocnic a několik dalších zdravotnických zařízení. Funguje především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Každoročně se v nemocnicích holdingu Agel léčí víc než 170.000 pacientů. Skupina Agel zaměstnává v ČR a na Slovensku přes 9000 lidí.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?