Nemocnice ruší lůžkové oční oddělení

7. 7. 2010 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Po operacích šedého zákalu už pacienti nebudou v přerovské nemocnici zůstávat v lůžkové péči. Od začátku července totiž pojišťovny přestaly hradit hospitalizaci po těchto zákrocích.


„Operace, po kterých dříve následovala několikadenní hospitalizace, jsou nyní provedeny vysoce odborným způsobem, umožňujícím propuštění pacienta během několika hodin domů,“ vysvětlila mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Přesto podle ředitele nemocnic v Přerově, Prostějově a Šternberku Tomáše Uvízla mohou ve výjimečných případech pacienti po očních operacích v nemocnici zůstat, například na lůžkách interny.

To bude ale nutné zřejmě jen v ojedinělých případech.

„Vedení nemocnic se uzavření lůžkových oddělení rozhodlo kompenzovat a rozšířilo ordinační dobu jedné z očních ambulancí,“ sdělila mluvčí. V Přerově budou od července oční lékaři v jedné z ordinací ve všední dny od 7 do 18 hodin.

„Nemocnice chce tímto krokem vyjít vstříc všem pacientům, kteří se nemohou nechat vyšetřit v běžnou pracovní dobu,“ vysvětlil Uvízl. Podobné opatření zavedla společnost Středomoravská nemocniční i v Nemocnici Prostějov.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?