Nemocnice shání nové lékaře i sestry

19. 10. 2009 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Středomoravská nemocniční shání prostřednictvím inzerce lékaře mnoha specializací do prostějovské nemocnice. Je za tím snaha rozšířit péči o pacienty nebo neutěšená personální situace a fluktuace zaměstnanců?


„V poslední době jsem si všimla, že na odděleních již nejsou lékaři, ke kterým jsem byla zvyklá léta chodit. Pak jsem si všimla inzerátu v novinách, že nemocnice přijímá velké množství lékařů a také sestry. Tak nevím, jestli má dost personálu a odborníků k zajištění péče,“ svěřila se v redakci se svými obavami paní Jana Kadlecová z Prostějova.

Mluvčí holdingu Agel, pod který Středomoravská nemocniční spadá, se k záležitosti odmítl vyjádřit. „Prostějovskému deníku nebudeme poskytovat žádné informace,“ reagoval na otázku redaktora tiskový mluvčí Tomáš Želazko.

Středomoravská nemocniční má budovu nemocnice pronajatou od Olomouckého kraje. „Středomoravská nemocniční se ve smlouvě s krajem zavázala, že bude poskytovat určité spektrum služeb.

To také poskytuje. Pak je tady druhá rovina, technické a personální zajištění služeb. To kontroluje odbor zdravotnictví krajského úřadu a jeho požadavky nemocnice splňuje,“ ujistil náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer.

Podle něj stojí za náborem nových lékařů snaha rozšiřovat oddělení. „Na jihu regionu není problém se zajištěním lékařské péče. Na severu kraje je situace horší,“ komentoval situaci Fischer. Podle jeho vyjádření musela právě kvůli nedostatku lékařů uzavřít Středomoravská nemocniční jedno z lůžkových oddělení v nemocnici v Šumperku.

V prostějovské nemocnici se daří personál doplňovat lidmi, kterým stojí za to, dojíždět za prací. „V ordinacích potkávám čím dál více lékařů i sester ze Slovenska,“ připojila svůj postřeh Jana Kadlecová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?