Nemocnice v Jindřichově Hradci otevřela zrekonstruovaný pavilon

8. 10. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Jindřichohradecká nemocnice otevřela zrekonstruovaný pavilon C, v němž sídlí gynekologické, novorozenecké a ORL oddělení a část interny. Náklady na obnovu objektu činily 32 milionů korun.


Novinářům to řekli zástupci jindřichohradecké nemocnice a Jihočeského kraje. Ten jako jediný akcionář zařízení dal na rekonstrukci 25 milionů korun.

„Nemocnice v Jindřichově Hradci je nejdůležitějším zdravotnickým zařízením na jihovýchodě našeho regionu poskytující plný rozsah zdravotní péče. Cílem vedení kraje proto je modernizovat nemocnici na úroveň odpovídající jejímu významu,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola. Celkové letošní plánované investice do jindřichohradecké nemocnice podle hejtmana činí téměř 131 milionů korun.

Pavilon C je rozlohou jedním z největších objektů areálu. Gynekologie má po rekonstrukci v nových prostorách k dispozici druhou ambulanci. Větší prostory vznikly pro neonatologické oddělení, které je nyní rozděleno na dvě části, což více vyhovuje nárokům pracoviště.

Oddělení ORL zase získalo přemístěním z pavilonu D do C moderní operační sál. „Nové prostory nám daly nejen možnost zvýšení komfortu pacientů při pobytu v nemocnici, ale současně nám umožnily rozšíření a zkvalitnění úrovně poskytované lékařské péče,“ řekl ředitel jindřichohradecké nemocnice Miroslav Janovský.

Nejedná se o jedinou letošní změnu v tomto zdravotnickém zařízení. Od poloviny října začne v nemocnici fungovat při chirurgickém oddělení Centrum pro řešení kýly.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?