Nemocnice v Nymburce možná získá CT za 35 milionů korun

15. 9. 2010 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Nově vzniklá společnost požádá o dotaci na rentgenologické zařízení CT. Za měsíc už prý budeme vědět víc.


Město Nymburk a společnost Nemocnice Nymburk chtějí založit novou společnost, která by zajistila nové zařízení CT a další rentgenologické zařízení pro nemocnici. Nejdříve však musí město požádat o dotaci na toto zařízení.

„Zažádáme z Regionálního operačního programu Středočeského kraje, zařízení bude stát 30 až 35 milionů korun,“ řekl místostarosta Nymburka Miloš Petera. Podle něj se bude město na nákupu přístroje podílet třemi miliony korun.

Zřejmě stejnou částkou na koupi přispěje i Martin Vojtíšek, ředitel Medigroup, která je provozovatelem nemocnice a stoprocentním vlastníkem společnosti Nemocnice Nymburk. „Podle mých informací by se měl pan Vojtíšek finančně podílet,“ řekl na zastupitelstvu ředitel nymburské nemocnice Miloš Zimola.
Současné zařízení CT a rentgen nakoupilo město pro tehdy státní nemocnici samo.

Na posledním zasedání zastupitelů se jednalo především o to schválit návrh, aby se mohlo vůbec žádat na patřičných místech o dotaci.

„Nové cétéčko chceme všichni, o tom není pochyb,“ prohlásil například zastupitel a lékař Vladimír Marek. Veřejnosti bude ve finále asi jedno, kdo nové CT a rentgen provozuje, ale spíš jestli vůbec bude a zda poslouží svému účelu. Podle Petery bude jasno už do měsíce.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?